W najnowszym numerze miesięcznika „Kuchnia”, które jest już na rynku, czytelnicy znajdą przegląd wybornych win prosto z gruzińskiej Kachetii, przepis na zakwas z domowej hodowli, opis smaków prosto z podróży Koleją Transsyberyjską oraz wizyty u kucharza warszawskiej restauracji Concept 13. Listopadowe wydanie magazynu można również kupić z książką kulinarną do wyboru.
Tematem listopadowego wydania „Kuchni” jest dynia – czytelnicy mogą poznać różne jej odmiany oraz przepisy na dania z nią. Redakcja poleca warzywa korzeniowe, na które jesienią jest najlepsza pora, przepis na domowy sos mango oraz knedle ze śliwkami. Czytelnicy dowiedzą się, jaka jest historia pańskiej skórki i dlaczego tym smakołykiem możemy raczyć się jedynie na początku listopada, jak powstają esencjonalne jabłkowe przetwory marki Rajman oraz gdzie w Gironie serwuje się lody fiołkowe.
Czytelnicy magazynu będą mogli skorzystać z kuponów rabatowych, uprawniających do zniżek do 40% na zakupy w sklepach stacjonarnych i internetowych w całej Polsce. Kupony uprawniają do zniżek m.in. na akcesoria kuchenne, artykuły gospodarstwa domowego oraz elementy wyposażenia wnętrz.
W prezencie dla czytelników najnowsze wydanie miesięcznika „Kuchnia” ukazała się z dodatkiem – zeszytem z przepisami na przygotowanie dań z kaczki, gęsi i indyka.
Numer można również kupić z jedną z 16 książek kulinarnych do wyboru w cenie 14,99 zł. Cena pisma w wersji podstawowej wynosi 9,99 zł.
(na podstawie informacji wydawnictwa Agora)