We wtorek , 14 października br., razem z „Gazetą Wyborczą” ukazał się pierwszy z trzech zeszytów z przepisami Jamiego Oliviera, pochodzącymi z najnowszej książki znanego kucharza. Pomysły na dania publikowane w serii „Gotuj sprytnie jak Jamie”, wydawane co wtorek , będą prezentem dla czytelników „Wyborczej”.
W swojej nowej książce Jamie Oliver skupił się na produktach, które są łatwo dostępne i stworzył przepisy, które można wykorzystać do zrobienia zarówno szybkiego obiadu, jak i weekendowej uczty. W pierwszym zeszycie czytelnicy „Wyborczej” znajdą pomysły na niedrogie, ale efektowne dania przygotowywane z łatwo dostępnych produktów – drobiu i wieprzowiny. Drugi zeszyt będzie propozycją dla tych, którzy od mięsa wolą lekkie potrawy warzywne lub ryby. Zeszyt trzeci będzie zawierać przepisy na dania z jagnięciny i wołowiny, które stają się coraz popularniejsze w Polsce.
Źródło: Agora