Wybór najlepszych win 2015 roku, przepisy na pierniki i dania z suszonymi śliwkami, świąteczne hity kulinarne oraz historia najsłynniejszej na świecie restauracji Noma – to wszystko znalazło się w najnowszym, grudniowym wydaniu miesięcznika „Kuchnia”. Numer ukazał się z prezentem dla czytelników – kalendarzem na 2016 rok.
W świątecznym numerze „Kuchni” redakcja prezentuje sposoby na przygotowanie masy makowej, ciasta gruszkowego z czekoladową figą, ciasteczek na choinkę oraz boczniaków i combra z jelenia. Czytelnicy mogą podpatrzeć, jak gotują: Marieta Marecka – gospodyni programu „ABC gotowania” w Kuchni+, Rafał Niewiarowski – szef kuchni restauracji Dym na Wodzie w Ustce oraz René Redzepi – szef kopenhaskiej Nomy.
W grudniowym wydaniu można też znaleźć relację z kulinarnej podróży przez Szwecję oraz 24-stronnicowy zeszyt z przepisami na tradycyjne bożonarodzeniowe dania.
Najnowsze wydanie miesięcznika „Kuchnia” ukazało się z prezentem dla czytelników – kalendarzem kulinarnym na 2016 rok.
(na podstawie informacji Agory)