Przepisy na 110 potraw z warzywami, w tym omlety, frittaty, babeczki, terriny, kisze, tarty, burgery, chłodniki, zupy, soki i koktajle, doskonałe sosy, dipy, pesto, hummusy, dressingi i pasty, a także faszerowane, zapiekane, grillowane i gotowane młode jarzyny to wszystko znalazło się w specjalnym wydaniu miesięcznika „Kuchnia” zatytułowanym „Warzywa”. Numer ukazał się w ramach „Kolekcji dla smakosza”.
W wydaniu „Warzywa” czytelnicy znajdą nie tylko przepisy na sałatki i surówki, ale również sposoby na przygotowanie nietypowych dań z warzyw, np. kolorowych letnich śniadań z groszkiem, bobem, cukinią lub botwinką, past i smarowideł z młodych buraków lub bakłażana, dipów i dressingów oraz warzywnych deserów. Numer prezentuje również historie poszczególnych warzyw, np. fasolki szparagowej, która przybyła do Europy z Ameryki Środkowej i Południowej, czy ogórka, który prawdopodobnie pochodzi z Himalajów.
Redakcja magazynu podpowiada, jak wykonać warzywne przekąski dla mniej i bardziej głodnych, co wrzucić na ruszt, żeby się najeść, jak wykonać niskokaloryczne warzywne smoothie, jak dobrze marynować warzywa oraz jakimi narzędziami najlepiej przygotowywać warzywa.
„Warzywa” – wydanie specjalne miesięcznika „Kuchnia” będzie dostępne na rynku przez trzy miesiące. Numer kosztuje 9,99 zł i zawiera 100 stron.
(na podstawie informacji Agory)