111 przepisów na marmolady, dżemy, powidła, konfitury, galaretki, przeciery, soki, sosy, sałatki, pikle, marynaty, kiszonki, chutneye, octy i kwas – to wszystko znajdzie się w specjalnym wydaniu miesięcznika „Kuchnia” zatytułowanym „Przetwory i nalewki”. Numer ukaże się na rynku już we wtorek, 26 lipca br. w ramach wyjątkowej „Kolekcji dla smakosza”.
Wydanie krok po kroku pokaże, jak robić pyszne przetwory i nalewki, wytłumaczy, czym różnią się przetwory warzywne od owocowych, a także podpowie, co można zrobić z pomidorów, papryki, dyni, warzyw korzeniowych i cebulowych. Czytelnicy dowiedzą się, jak utrwalić smak i aromat owoców, jak poradzić sobie z powidłami, jak marynować jabłka, gruszki, morele i brzoskwinie czy owoce leśne oraz jak zrobić poprawiające nastrój nalewki.
„Przetwory i nalewki” – wydanie specjalne miesięcznika „Kuchnia” będzie dostępne na rynku przez trzy miesiące. Numer kosztuje 9,99 zł i zawiera 100 stron w formacie 231×274 mm.
Do tej pory w ramach „Kolekcji dla smakosza” ukazały się wydania: „Warzywa”, „Mięso”, „Kasze” oraz „Chleb”.
Na rynku dostępne jest także najnowsze, sierpniowe wydanie miesięcznika „Kuchnia”, w którym czytelnicy znajdą przepisy na: dania z papryki i z wiśni, 78 regionalnych przysmaków z Warmii, Mazur i Podlasia, najlepsze dania z Węgier, Hiszpanii, Meksyku i Islandii oraz specjalny zeszyt z przepisami na faszerowane warzywa.
Źródło: Agora